Nakon upotrebe kuhinjskog sunđera za pranje lonaca i tiganja ili drugog posuđa koje koristite svaki dan, verovatno ne razmišljate previše o tome.
Međutim, da li ste se ikada zapitali kada je vreme da ih bacite? Iako ne morate previše da brinete o kuhinjskom sunđeru, razmislite o češćoj zameni.
Ako ga ne promenite, vaše posuđe možda neće biti čisto koliko biste želeli.
Trebalo bi da menjate kuhinjski sunđer svake dve nedelje.
Sunđeri mogu da sadrže bakterije i klice, tako da česta zamena pomaže u održavanju higijene kuhinje.
Pranje posuđa prljavim sunđerom može da širi štetne klice i bakterije, koje onda rizikujete da prenesete na tanjire, sudopere i kuhinjske pultove.
Postoji pet ključnih faktora koji utiču na to kada treba da bacite kuhinjski sunđer.
Trebalo bi da razmislite za koju vrstu čišćenja koristite svoj sunđer.
One koje se koriste za uobičajena svakodnevna jela mogu trajati duže od onih koje se koriste za ribanje lonaca i tiganja.
Sunđeri koji dugo ostaju vlažni mogu postati leglo bakterija i buđi.
Uverite se da imate određeno mesto gde ćete ostaviti sunđer da se osuši nakon svake upotrebe kako biste sprečili višak vlage i učinili da sunđer traje malo duže.
Ako sunđer počne da se raspada, gubi boju ili smrdi, vreme je da ga zamenite.
Preuzmite android aplikaciju.