Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Да ли се Новосађани облаче у “Second hand-u?’’

Праћење моде сасвим је саживело са нашим суграђанима, међутим, како је гардероба све скупља грађани прибегавају различитим методама како би испратили актуелне трендове.
Фото: Pexels/Artem Beliaikin

Често се дешава да они са најпохваљенијим стајлинзима своје одевне комбинације налазе управо у “Second hand’’ бутицима.

Чини нам се да се Новосађани у последње време мање стиде, те се о куповини у продавницама овог типа, која се раније скривала као мрачна тајна, све чешће јавно говори.

Шта је то “Secon hand“ роба?

Не постоји тачна одредница у ком се то моменту регуларна роба трансформише у робу “из друге руке“. Да ли ту спада и неношена одећа без етикете, одећа обучена само једном или само добро изношена одећа?

Продавница овог карактера је у нашем граду све више, а роба која се у њима може пронаћи је искључиво из увоза и то углавном из Немачке, Словачке и Чешке.

Цене по којима се у овим продавницама може купити гардероба је смешна, па се тако маркирани капути и јакне могу пронаћи по цени већ од 1000 динара, док су мајице, фармерице и друга гардероба још јефтиније.

Уколико имате среће за 500 динара можете искомбиновати целокупни аутфит, а многи од оваквих бутика су своју сферу пословања проширили и на друштвене мреже.


Тренд са запада полако је заживео и у нашем граду. Први са разбијањем предрасуда о куповини половне гардеробе били су лекари и адвокати.

Када су људи на високим позицијама и радним местима почели јавно да говоре како су неке од својих најлепших маркираних комада набавили за малу своту новца, у некој од новосадских “Secon hand’’ продавница, облак срамоте полако је почео да се разилази.

Новосађани кажу да им се код овакве куповине највише допада што за мању своту новца могу да пронађу, пре свега, квалитетну робу.

Ulicama grada sa Jelenom – Najlon pijaca (VIDEO)

Оно што морате знати приликом одласка у неку од оваквих продавница, јесте да ћете ретко када пронаћи оно што заправо тражите. Зато је најбоље да не идете циљано са намером да нешто пронађете да се не бисте разочарали, већ чисто ради забаве.

Статистике показују да се број људи који се овако облаче повећава из године у годину. Наш град се у последње време обасуо различитим продавницама овог типа, те ћете увек имати велику могућност избора.

За још интересантних новосадских прича кликните овде.

Сада, чак постоје и специјализоване “Secon hand’’ продавнице само спортске робе, само доњег веша или одређеног типа гардеробе, тако да је крајње време да разбијете предрасуде и макар забаве ради одшетате до неког од ових бутика.

Изненадићете се на колико ћете занимљивих ствари наићи и потрошити новац на све оно што нисте знали, а испоставило се да вам ипак треба.

 

Преузмите андроид апликацију.