Kuvanje jaja izgleda kao vrlo jednostavan zadatak za koji vam nisu potrebne posebne kulinarske veštine. Međutim, ne ide uvek onako kako ste zamislili.
Ispod je nekoliko korisnih saveta za kuvanje jaja koji će vam pomoći da svaki put dobijete tačno ono što želite.
Važno je kuvati jaja u dovoljnoj količini vode da pokrije sva jaja, tako da voda bude najmanje centimetar iznad njih.
U vodu je dobro dodati i malo alkoholnog sirćeta, soli i prstohvat sode bikarbone pre nego što se zagreje, kako bi se jaja bolje oljuštila.
Kada ih stavite u toplu vodu, ostavite ih da kuvaju 10 do 11 minuta, u zavisnosti od veličine.
Nakon što skuvate jaja, tajna je da ih odmah prebacite u ledenu kupku, odnosno posudu napunjenu ledom i malo hladne vode, kako biste prekinuli dalje kuvanje u jajetu i što pre ohladili.
Ovo je veoma važno za lakše čišćenje jaja i održavanje konzistencije, koja ostavlja jaja u ledenom kupatilu najmanje pet minuta pre nego što počnete da ih čistite.
Preuzmite android aplikaciju.