Skoro sve tegle koje smo otvorili držimo u frižideru, pa zašto ne i teglu sa puterom od kikirikija? Ali ako ste držali puter od kikirikija u frižideru, možda ćete biti šokirani kada saznate da mnogi ljudi to ne čine i da je puter od kikirikija zapravo savršeno bezbedan na sobnoj temperaturi.
Ipak, postoje razlozi zbog kojih biste radije držali puter od kikirikija hladnim; zavisi od vaših želja i vrste putera od kikirikija koji imate pri ruci.
Neohlađeni puter od kikirikija je bezbedan
Puter od kikirikija je jedna od onih namirnica koje ne morate da hladite u frižideru. Ako je tegla neotvorena, možete očekivati da će trajati šest do devet meseci u ostavi. Nakon otvaranja, dobar je dva do tri meseca.
Puter od kikirikija je naveden kao primer namirnice koja je „bezbedna na neodređeno vreme”.
Tokom godina može poprimiti ustajali ukus ili neprijatnu teksturu ili boju, ali nije verovatno da će vas ubiti.
Kako je to moguće?
Kao i mlečni puter, puter od kikirikija jednostavno nema dovoljno vode da bi bio gostoljubivo mesto za razvoj klica.
Kako odlučiti gde da čuvate puter od kikirikija?
Dakle, puter od kikirikija je bezbedan na sobnoj temperaturi. To ne znači da je loše držati ga u frižideru, ali ovde treba uzeti u obzir još nekoliko faktora.
Prvi je koliko vam je potrebno da pojedete teglu putera od kikirikija. Mnogi ljudi nemaju problema da pojedu teglu u roku od nekoliko nedelja ili, za neke od nas, dana.
Ali ako imate tendenciju da istu teglu držite mesecima duže od dva do tri meseca, ostaće svežija ako je držite u frižideru. Drugo pitanje je tekstura.
Ako koristite prirodni puter od kikirikija koji ima tendenciju da se razdvoji na ulje i čvrstu masu, možete ga dobro promešati i zatim čuvati u frižideru.
S druge strane, ako želite da vaš puter od kikirikija bude što maziviji, možda ćete više voleti mekšu teksturu koja dolazi sa držanjem u ostavi.
Stavite lovorov list u mašinu za veš, neočekivani efekt posle pranja će vas oduševiti
Preuzmite android aplikaciju.