Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли перете косу ујутру или увече?

Прање косе чини се као једноставан задатак и већина то ради током вечерње рутине јер тада има више времена за сушење и стилизовање. Такође, иако многи мисле да нема везе да ли перу косу ујутру или увече, стручњаци тврде да није исто и откривају која је рутина здравија.
Фото: Pexels/Rdne Stock project

Ако перете косу пре спавања, можда сте примијетили да се више масти и да је морате чешће прати. Стручњаци кажу да је то само привидно јер је током спавања притиснута уз јастук, па се изравна односно изгуби волумен, а самим тиме делује масније. Ипак, тај губитак волумена довољан је разлог да је свака два дана поновно перете, што никако није здраво.

Колико год мислили да сте је посушили до краја, она ће остати мало влажна, а мокре власи много су осјетљивије од сувих и лакше се ломе.

Врхови се петљају и пуцају, а ујутро се будите с лошом и неуредном фризуром, па потрошите много времена на стилизовање.

Још један разлог да избегавате прање косе увече јесте стварање гљивица. Оне обожавају мокра и топла места, а добитна комбинација јесте влажна и мекани јастук.

Оно што никако не бисте смели да радите јесте да заспите с потпуно мокром косом – ујутро ћете се врло вероватно пробудити с главобољом, стварају се гљивице и плесан, перут…

Из ових неколико разлога стручњаци препоручују да косу увијек перете у јутарњим сатима, преноси Вечерњи лист.

Zašto bi trebalo da sačekamo 20 minuta sa tuširanjem posle treninga? Rutina koju bi trebalo da primenimo

Преузмите андроид апликацију.