Pošto koža štiti meso, najbolje je da paradajz čuvate ceo i da ga ne sečete pre stavljanja u frižider.
Ljudi imaju različita mišljenja o tome kako čuvati paradajz, ali svi žele isti rezultat: svež, slatki paradajz da se jede i kuva što je duže moguće.
Bez obzira na to kako koristite paradajz, morate znati kako da ga skladištite da bi bili spremni za upotrebu.
Kako čuvati paradajz?
Ako paradajz još nije zreo, najbolje je da ga držite na tezgi nekoliko dana dok ne sazre. Kada sazre, konzumirajte ih ili ih stavite u frižider da sačuvate svežinu. Zreli paradajz može ostati svež u frižideru oko dve nedelje. Možete li čuvati paradajz u frižideru? Ukratko, da, paradajz možete čuvati u frižideru, ali važno je uzeti u obzir zrelost paradajza.
Hlađenje prekida proces zrenja i niko ne želi da jede nezreo paradajz.
Ako nezreli paradajz stavite u frižider, ostaće tako – nikad tako ukusni koliko bi mogli da budu. Što se tiče prezrelog paradajza, obavezno ga ohladite kako biste usporili kvarenje, a imajte na umu da prezreli paradajz možete koristiti za sosove.
Kako čuvati narezan paradajz?
Pošto kožica štiti meso, najbolje je da paradajz čuvate ceo, ali ako se nađete sa ostatkom paradajza koji ste isekli, postoji način da duže ostane svež. Jednostavno pokrijte isečenu stranu plastičnom folijom i labavo omotajte stranu kutikulom. Stavite paradajz na mali tanjir isečenom stranom nadole i stavite ga u frižider.
Ovako uskladišten, narezan paradajz će trajati nekoliko dana.
Preuzmite android aplikaciju.