Почетна > Нови Сад
Нови Сад Новосадске приче

Да ли Новосађани више воле “iPhone“ или “Android“ телефоне? (АНКЕТА)

Време у којем живимо веома јасно истиче могућност избора. Чини се да наши преци и људи који су пре само неколико деценија шетали овим градом, ипак, нису могли да бирају колико ми данас.
Фото: Градске инфо

Ми данас можемо да бирамо…

Можемо да бирамо да ли ћемо да једемо домаћу или нездраву генетски модификовану храну, док се раније јело “шта имаш пред собом“.

Можемо да бирамо да ли ћемо кафу са или без кофеина, док је ранија кафа била кафа.

Размишљамо о утицају лактозе на стомак док правимо избор да ли ћемо купити, класично, “лактозно“ или млеко без лактозе, док је раније било једноставно, или пијеш, или ти смета за стомак па не пијеш, млеко.

Бирамо да ли се обући фенси или удобно, јер једно често искључује друго, бирамо да ли ћемо се изјаснити као мушко или женско иако је мајка природа то давно изабрала уместо нас.

Уосталом, разне чудновате изборе доноси ово савремено добра.

Међутим, у мору тих, понекад и сувишних избора, неке ствари су нам наметнуте.

Нова технологија наметнула нам је да уз себе стално морамо имати наш паметни телефон.
Фото: Градске инфо

Управо из ове “наметнутости“ јавља се и феномен који је поделио Новосађане: Да ли су корисници iPhone или Аndroid телефона?

Судећи по испитаницима које смо срели тумарајући новосадским улицама у потрази за одговором на ово питање, ситуација је прилично тесна јер скоро сваки други Новосађанин даје различити одговор.

Иако је iPhone  некада давно долазио на листу приоритета због своје заштите приватности, те су га имали они којима је било веома битно да њихови подаци остану знани само њима, данас су мотивације за куповину овог телефона прилично другачије природе.

Највише Новосађана изјаснило се да овај телефон купује зато што “не запуцава“, те зато што се са њиме праве најбоље фотографије.

Корисници Android-a кажу да између камере на бољим Android телефонима и iPhone -у и нема толико разлике и да је Android заправо много бољи јер се апликације могу скинути и путем других канала, а не само ‘’Play store’’-а.

Такође, многи Новосађани нису довољно упознати са политиком скидања апликација са iOS App Store-a, те се плаше да ће им Стив Џобс сваки пут, када преузму неку апликацију, скинути одређену своту са банковног рачуна, што наравно није истина.

У потрази за одговором којем телефону наши суграђани посвећују више поверења, заиста нисмо далеко одмакли, јер нам се чини да Новосађани гаје подједнаке симпатије како према једној, тако и према другој страни.

Можда нам ви можете помоћи да решимо недоумицу уколико попуните анкету.

Android? iPhone?

Novi Sad kao pozornica svetskih filmskih hitova: Od holivudskih klasika do adaptacije Tolstoja

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке