Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли љубав на први поглед постоји? Неки тврде да је мит, али истраживања кажу другачије

Да ли верујете у љубав на први поглед? Чак и ако вам се никада није догодила, сигурно знате некога коме јесте.
Фото: Pexels/Gabriel Bastelli

Међутим, поставља се питање да ли је у питању права љубав или само заљубљеност.

1. То је привлачност у тренутку

Када први пут видите некога и он вас одмах привуче, то је љубав на први поглед. Шта је заправо привлачност? То може бити снажан осећај заљубљивања, или осећај да је неко ваша сродна душа. У сваком случају оваква осећања су права и искрена.

2. Истраживања су доказала

Разна истраживања су доказала да је љубав на први поглед стварна. Око четрдесет посто људи тврди да се заљубило на први поглед. Љубав на први поглед је стварна и може дуго да траје уколико је чиста и искрена.

3. Нешто више од привлачности

Доказано је да је љубав на први поглед нешто више од привлачности. Поред привлачности постоји још доста фактора који утичу да се заљубите у некога на први поглед. Оно што вас привуче могу бити нечије руке, говор тела или манири.

4. Никада се не заборавља

Чак и после доста времена, особу у коју сте се заљубили на први поглед не можете да заборавите. Када вас неко пита ко ти је прва симпатија или љубав на први поглед, одмах ћете се сетити његовог имена. То је особа која ће вам увек бити у мислима.

5. Осећај је сјајан

Само особе које су се заљубиле на први поглед знају колико је то заправо сјајан осећај. Имате утисак да на свету не постоји ништа боље од љубави.

Da li vam je uvek potrebna „pozadinska buka“? Postoji psihološki razlog za to

Преузмите андроид апликацију.