Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли је вожња на резерви добра за ваш аутомобил?

Стручњаци кажу да резервоар за бензин у аутомобилу увек треба да буде пун четвртине како не бисте остали без горива пре него што допуните резервоар. Вожња на резерви или са скоро празним мерачем може оштетити ваш аутомобил на више начина.
Фото: Pixabay/qimono

Нећете далеко стићи возећи се са скоро празним резервоаром, али у тренуцима пре него што се зауставите, катализатор вашег аутомобила, који је део издувног система, може да се оштети.

Поред тога, ако је ниво горива у резервоару пренизак, неки остаци се могу заглавити у пумпи за гориво јер се све мале честице које се налазе у резервоару за гориво таложе на дно и остају тамо док ваш аутомобил не покуша да искористи сваку последњу кап гориво.

Када пумпа за гориво усиса сво преостало гориво, сви остаци из вашег резервоара ће отићи са њом, а честице се могу заглавити у вашој пумпи или филтеру за гориво.

Ово може проузроковати велику штету. Ако је ваш резервоар за гориво стално празан, пумпа за гориво се може прегрејати, што доводи до пребрзог истрошења.

Зато би требало да избегавате вожњу аутомобила ако је ниво горива у резервоару пренизак ако не желите да нанесете било какву штету свом возилу.

Када показивач горива покаже да се користи четвртина, било би добро да напуните резервоар.

Који уређаји вам „једу“ струју и када не раде?

Преузмите андроид апликацију.