Почетна > Свет
Свет

Да ли је море Црне Горе безбедно за купање?

Какав квалитет воде очекује туристе у Црној Гори? Институт за биологију мора је спровео анализу квалитета воде на 110 локација у Црној Гори, а у наставку вам представљамо резултате.
Фото: Unsplash/gratilo

Према анализи квалитета воде у Црној Гори која је спроведена у периоду од 21. до 23. јуна ове године, морска вода на црногорским купалиштима је углавном одличног квалитета, односно санитарно исправна и безбедна за купање и рекреацију, пише на сајту ЈП Морско добро.

Наиме, на 83,6 одсто локација морска вода била је одличног квалитета, на 10 одсто доброг, док је на 6,4 одсто локација вода била задовољавајућег квалитета.

Класификација црногорских купалишта се одвијала по принципу одличних, добрих, задовољавајућих и лоших.

Од укупно 18 локација у Улцињу, морска вода на 15 локација је била одличног квалитета док је на три задовољавајућег.

Анализе су показале да је морска вода била одличног квалитета на свих 15 локација у општини Бар.

У општини Будва, од 32 локације, на 29 њих је вода одличног квалитета, на једној локацији доброг, а на две задовољавајућег квалитета.

У Бококоторском заливу, у општини Тиват, од укупно 9 локација вода је била одличног квалитета на њих 7 док је на 2 локације она била доброг квалитета.

Даље, од 15 локација у Котору, на 11 локација је вода била одличног, на 3 локације доброг и на једној задовољавајућег квалитета.

У Херцег Новом узоркована је вода на укупно 21 локацији, од чега је на њих 15 она била одличног, на 5 доброг, а на једној задовољавајућег квалитета.

Na današnji dan, 2. jul

Преузмите андроид апликацију.