Конзервирана туњевина може понудити прегршт предности попут протеина и стимулативних и здравих масти, али такође добија лошу репутацију због тога што има више натријума од многих других конзервираних намирница, као и што може довести до излагања живи.
Сви знамо да свежа риба може бити скупа и да је понекад потребно више времена за припрему.
Ако волите укус рибе, као и њене предности за здравље срца и мозга, избор нечега попут конзервиране туњевине може бити логичан избор.
Међутим, да ли је конзервирана туњевина уопште здрава?
Жива, која се налази у многим различитим врстама рибе и морских плодова, изазива све већу забринутост због ефеката које може имати на наше когнитивно здравље и менталне функције.
И са свим овим супротним размишљањима о једењу конзервиране туњевине, многи људи се могу запитати да ли је уопште вредно јести.
Много тога треба размотрити пре него што себи направите сендвич од туњевине.
Конзервирана туњевина је богата корисним хранљивим материјама као што су протеини и омега-3 масне киселине и може бити укусна ужина која ће вас заситити између оброка.
Може се конзумирати као део главног оброка како би вам помогао да постигнете своје дневне циљеве протеина.
Иако неке врсте имају више натријума или масти, можете потражити брендове који имају ниже нивое оба.
Све док пронађете бренд коме верујете, а који има мање натријума и масти, конзумирање конзервиране туњевине неколико пута недељно може бити савршено сигуран и здрав део ваше свакодневне исхране.
Преузмите андроид апликацију.