Tokom prvih pola sata topljenja, morate ih stalno mešati stružući dno lonca. Zlatno-braon boju dobijaju od mleka koje se mora dodati na početku topljenja, otprilike pola decilitra na pet kilograma.
Čvarci se prave od sveže slanine bez kore, što je veoma jeftino u mesari. Na primer, deset kilograma slanine će dati oko kilogram čvaraka i 8 kilograma masti. Isecite ih na kocke jednake veličine, od 2 do 3 centimetra.
Sve stavite u duboku posudu i dodajte malo vode, otprilike jednu šolju na nekoliko kilograma.
Temperatura ne bi trebalo da bude previsoka. Tokom prvih pola sata topljenja, morate ih stalno mešati stružući dno lonca. Zlatno-braon boju dobijaju iz mleka koje se mora dodati na početku topljenja, otprilike pola decilitra na pet kilograma.
Gotovi su kada vidite da su poprimili nežnu braon boju i da je masnoća sjajna. Samo ih treba zaustaviti.
Preuzmite android aplikaciju.