Почетна > Србија
Србија

Црвени крст Србије данас обележава 147. годишњицу оснивања

Хуманитарна организација Црвени крст Србије данас са својим волонтерима прославља 147 година од оснивања.
Фото: Pexels/Matthias Zomer

„Свечаности ће присуствовати и присутнима се обратити министарка здравља проф. др Даница Грујичић, министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић, министар спорта Зоран Гајић, као и министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић“, рекао је за Танјуг Љубомир Миладиновић, генерални секретар Црвеног крста Србије.

Како је навео, присуствоваће и шефица регионалне делегације Међународног комитета Црвеног крста Јелена Стијачић и помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић.

Уз друге високе званице, догађај ће увеличати бројни амбасадори, партнери Црвеног крста Србије, волонтери и донатори, казао је Миладиновић.

“Специјални гост којим желимо да се похвалимо јер је волонтер Црвеног крста биће Марко Чикарић, учитељ из Прокупља. Он је добитник Виртус награде за филантропију и овогодишње Светосавске захвалнице. Желимо да га представимо као хуманисту и особу од великог значаја за заједницу. Он је учитељ у малој школи у Товрљану и познат је по томе што је увек спреман да помогне свима којима је помоћ потребна. Он ђаке својим колима скупља, довози у школу и враћа кући. Зими се возе санкама, кад кола због снега не могу да прођу путем. Њему ћемо даровати књиге за школску библиотеку (донација издавачке куће Вулкан)”, рекао је за Танјуг Миладиновић.

Ambasador Marković: Za sada nema poginulih ni povređenih državljana Srbije

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке