Почетна > Србија
Србија

Чланови волонтерског кампа уредили Карловачки дунавац

Радови на уређењу Карловачког дунавца приводе се крају. За неколико дана заљубљеници у природу имаће прилике да виде нову уређену обалу. све је то заслуга чланова волонтерског кампа „Сачувајмо рит“ који сваке године организују сличне радне акције, а све са циљем очувања животне средине.
Фото: РТВ

Око десетак волонтера протеклих неколико дана радило је на уређењу Карловачког дунавца. Они су до сада успели да уклоне све инвазивне биљке, уреде травнату површину, префарбају клупе и надстрешнице.

„Одлучила сам да дођем зато што сам хтела да помогнем локалној заједници и мислим да је ово први корак ка томе, тако да надам се да ће бити још других кампова и да ћу помоћи другима“, рекла је једна чланица.

„Како у овом подручју, тако и код мене у Бијељини, мислим да млади треба више да се укључе у ове акције, пре свега због дружења и свих осталих активности, путовања која следе и свега оног што доносе активизам и волонтерство“, додала је друга.

Волонтери се најчешће прикључују акцијама због дружења али највише како би својим активностима скренули пажњу људи на значај очувања животне средине.

„Ови кампови су углавном интернационалног карактера и онда када људи виде да им интернационални волонтери дођу и купе смеће или им помажу у локалној заједници, практично диже се свест о екологији и генерално очувању природе“, рекла је Анђела Стокић, волонтерски камп „Сачувајмо рит“.

„Сачувајмо рит“ у Сремским Карловцима само је један од неколико десетина волонтерских кампова који сваке године организују сличне радне акције широм Србије.

U Beogradu održana javna rasprava o strategiji za mlade

Преузмите андроид апликацију.