Почетна > Србија
Србија

У Београду одржана јавна расправа о стратегији за младе

У Београду је данас одржана јавна расправа о Предлогу стратегије за младе у Републици Србији за период од 2022. до 2030. године.
расправа
Фото: Танјуг/Алекса Ракочевић

После претходно одржане три јавне расправе у Новом Пазару, Ужицу и Новом Саду, у Београду смо дискутовали са младима, саслушали њихове предлоге и сугестије о овој веома важној теми и заједно смо начинили још један корак ка стварању нове Стратегије за младе, саопштило је Министарство омладине и спорта.

Веома је важно да у директној комуникацији са младима заједно дођемо до најбољих одлука које су, пре свега, у њиховом интересу.

Циљ је да кроз јавне расправе, којима је претходио једногодишњи широк и транспарентан процес консултација, који се одвијао како онлајн, тако и кроз директне сусрете са младима и онима који раде са младима, испунимо широк консултативни процес са свим заинтересованим странама, наводи Министарство.

На досадашњим јавним расправама, млади су се веома активно укључили у дијалог о Предлогу стратегије за младе, а тако је било и у Београду.

„Млади из нашег главног града су својим идејама и предлозима дали лични печат овом важном стратешком документу, чиме смо још ближе новој Стратегији за младе коју ћемо заједно спроводити, као што смо је заједно и креирали“, саопштило је Министарство омладине и спорта.

Јавна расправа биће одржана и у Нишу и Косовској Митровици.

Da li znate 35 najčešćih studentskih rečenica?

Преузмите андроид апликацију.