Početna > Život i stil
Život i stil

Cimet je višenamenski začin: Iskoristite ga za četiri stvari van kuhinje

Oterajte moljce i eliminišite mirise kuvanja uz pomoć cimeta.

Cimet nije samo odličan dodatak napicima, već se može iskoristiti na mnogo načina. Na neke verovatno nikad ne biste ni pomislili.

Foto: Rexels/ngo trong an
Odličan osveživač prostorija

Kako bi vam dom imao prijatan miris, štapić cimeta je odličan. U litar vode stavite kriške narandže, četiri štapića cimeta i punu šaku brusnica i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta. Ceo dom će nakon toga odisati neverovatnom aromom.

Drugi način, jednako efikasan, je da oko sveće nanesite elastičnu traku i ispod nje stavite štapiće cimeta, a topli vosak će ga zagrejati cimet.

Oterajte moljce

Poznato je da lavanda tera moljce, ali ukoliko u platnenu vrećicu pored nje dodate i štapić cimeta i malo ruzmarina vaša garderoba će sigurno biti bezbedna.

Oslobodite se mrava

Činjenica: mravi mrze cimet i odbijaju da hodaju u blizini mirisnog začina. Umesto da koristite hemijske sprejeve sa jakim mirisom, pospite malo cimeta po svim uglovima i otvorima za koje mislite da bi mravi mogli da se nađu u vašem domu.

Uklonite jak i neprijatan miris

Nakon prženja hrane taj miris se raširi po celoj kući i zadrži jako dugo, ali i u toj situaciji je cimet neprikosnoven. Pospite malo cimeta u prahu na veliki pleh za pečenje i pecite na 120 ° S jedan sat. Ovo bi trebalo da eliminiše sve neprijatne mirise.

Da li znate koje namirnice ne smete nikada da pogrevate u mikrotalasnoj?

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake