Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Цимет је вишенаменски зачин: Искористите га за четири ствари ван кухиње

Отерајте мољце и елиминишите мирисе кувања уз помоћ цимета.

Цимет није само одличан додатак напицима, већ се може искористити на много начина. На неке вероватно никад не бисте ни помислили.

Фото: Рexels/ngo trong an
Одличан освеживач просторија

Како би вам дом имао пријатан мирис, штапић цимета је одличан. У литар воде ставите кришке наранџе, четири штапића цимета и пуну шаку брусница и кувајте на лаганој ватри 15 минута. Цео дом ће након тога одисати невероватном аромом.

Други начин, једнако ефикасан, је да око свеће нанесите еластичну траку и испод ње ставите штапиће цимета, а топли восак ће га загрејати цимет.

Отерајте мољце

Познато је да лаванда тера мољце, али уколико у платнену врећицу поред ње додате и штапић цимета и мало рузмарина ваша гардероба ће сигурно бити безбедна.

Ослободите се мрава

Чињеница: мрави мрзе цимет и одбијају да ходају у близини мирисног зачина. Уместо да користите хемијске спрејеве са јаким мирисом, поспите мало цимета по свим угловима и отворима за које мислите да би мрави могли да се нађу у вашем дому.

Уклоните јак и непријатан мирис

Након пржења хране тај мирис се рашири по целој кући и задржи јако дуго, али и у тој ситуацији је цимет неприкосновен. Поспите мало цимета у праху на велики плех за печење и пеците на 120 ° С један сат. Ово би требало да елиминише све непријатне мирисе.

Da li znate koje namirnice ne smete nikada da pogrevate u mikrotalasnoj?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке