Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Чиме се све бави и коме помаже Хуманитарна организација ’’Срби за Србе’’ (ВИДЕО)

У свету где се солидарност често испреплиће са свакодневним изазовима, постоји група људи која је одлучила да не дозволи да бројни проблеми обесхрабре њихове сународнике. Та група, названа Хуманитарна организација ”Срби за Србе”, основана је као одговор на лошу демографску слику српског народа, пораст морталитета, растући број нежења, абортуса и економске тешкоће које погађају део становништва.

Ми смо имали прилику да се провозамо до бутика у власништву ове организације који се налази на адреси Лазе Костића 7, и сазнамо који су њени основни циљеви, шта то све можете видети уколико свратите до њиховог бутика, у чему се огледа значај њиховог делања, те какве ће нам акције приредити у будућности.


О организацији:

Основана крајем 2005. године, организација је од тада постала симбол српског заједништва у расејању.

Само три речи, „Срби за Србе“, јасно дефинишу мисију ове хуманитарне групе – помоћи социјално угроженим вишедетним српским породицама широм Балкана.

Окосницу организације чине млади и енергични појединци са истом визијом – пружити подршку онима који су благословени бројним потомством и свесни да мала помоћ може направити велику разлику.

Основна порука организације гласи: Деца су наша будућност. Током година, уз подршку донатора из целог света, Срби за Србе је прикупила више од 11 милиона евра донација, којима је директно помогла преко 3.000 породица са више од 14.500 деце широм Балкана.

Фото: Градске инфо

Њихова помоћ није се ограничила само на материјалну подршку породицама, већ је стигла и до народних кухиња, породилишта, болница, школа, универзитета и других институција које брину о добробити и образовању деце.

Захваљујући овој организацији, многе породице данас имају кров над главом, струју, воду, белу технику и топла купатила. Многа деца су добила своју собу, кревет, играчке, рачунар. Многи родитељи имају могућност да својој деци обезбеде неопходно, од хране до образовања.

Но, организација није само пружила материјалну подршку; она је обновила веру и наду многим породицама које се боре за своју будућност.


Транспарентност је кључна вредност Срби за Србе. Сваки прикупљен динар је јавно презентован, а организација је регистрована у више земаља широм света, са бројним огранацима и представништвима.

Кроз свој рад, организација је привукла стотине хиљада волонтера, чланова и донатора, креирајући снажну глобалну заједницу која жели да пружи подршку и помогне онима којима је то најпотребније.

Фото: Градске инфо

У овој борби за бољу будућност, Хуманитарна организација Срби за Србе не само да помаже вишедетним породицама, већ и гради основу за солидарно и хуманитарно друштво. Њихова прича је подсетник да, уз заједнички напор, чак и најизазовније препреке могу бити превазиђене и да свака мала подршка може створити велику промену.

Kako je Novi Sad nastao zahvaljujući Brukšancu

Преузмите андроид апликацију.