Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Четири ставке које мора да испуњава сваки савршени тигањ или шерпа

Било да сте искусан професионалац или експериментални домаћи кувар, висококвалитетни сет посуђа је незаобилазан део искуства.
Фото: Unsplash/Cooker King

Већина тигања се користи скоро свакодневно, тако да је вредно инвестирати у врхунски сет који укључује све кључне делове и који ће издржати тест времена.

Са вама ћемо поделити најважније смернице којим треба да се руководите приликом избора шерпе или тигања:

1. Подлога отпорна на огреботине

Прво што треба да тражите када је тигањ или лонац у питању је отпорност на огреботине. Титанијумска облога отпорна на огреботине је најбоља врста облоге.

Ојачана чврстим кристалима, дизајнирана је да поднесе екстремне услове кувања за дуготрајне перформансе.

Ако користите посуђе са титанијумом, приметићете да су ваше лонце и тигање отпорне на огреботине. Титанијум се додаје керамичком премазу како би се повећала његова чврстоћа и дао завршни слој отпоран на хабање. Ваше посуђе ће увек изгледати као ново јер се премаз неће лако изгребати.

2. Равномерно распоређивање топлоте

Због тога што је равномерна дистрибуција топлоте кључна за савршену текстуру, боју и укус, потребно је да потражите посуђе које испуњава управо овај критеријум.

Погледајте да ли ваша шерпа или тигањ користи thermo-fusion индукционе технологије. У питању је технологија која омогућава бољу дифузију, за брзо и равномерно кување.

Фото: Pexels/Shameel Mukkath
3. Безбедни материјали и облоге

Ваш тигањ или шерпа не би требало да садрже кадмијум, олово или PFОА (перфлуорооктанска киселина), јер су изузетно штетни по здравље.

Некада је PFОА преовладавао у производњи посуђа са непријањајућим слојем. Тачније, коришћен је за прављење глатке облоге нанешене на површину за кување нелепљивог посуђа, али данас је технологија узнапредовала и пронашла безбедне замене за проблематичне материјале.

4. Оптимална температура кувања

Кување под идеалном температуром омогућава храни да постигне оптималан укус, текстуру и хранљиве вредности. Због тога треба да бирате тигање са иновативном технологијом уз помоћ које ћете знати праву температуру за кување хране у недовољно загрејаној шерпи или прекуваној ако је шерпа прегрејана.

Jeste li se ikada zapitali šta se događa sa automobilima koji se nikada ne prodaju? Evo odgovora

Преузмите андроид апликацију.