Ако већ нисте до сада пробали, ово је знак да морате уврстити кору од лимуна у своју исхрану.

Лимунову кору често бацамо у смеће, иако поседује нутритивне вредности. Слично као сок од лимуна, она је богата витамином Ц, влакнима и антиоксидансима, а додавање у разна јела може да побољша укус хране, али и опште стање организма.
Четири начина како да искористите кору од лимуна
Лимунова кора може знатно да побољша укус колача, хлеба и пецива, додајући им цитрусну свежину. За најбоље резултате, кору би требало ситно да изрендате, а приликом рендања требало би да избегнете бели део коре испод жутог слоја, јер он има горак укус.
Уље са укусом лимуна може да буде фантастичан додатак разним јелима попут салата, тестенина, грилованог поврћа или рибе.
Један од једноставнијих начина за уживање у лимуновој кори јесте припремање чаја. Кора се прокува у води и добија се ароматичан напитак који се пије у топлом или хладном стању.
Можете додати листове ђумбира или нане, чиме ћете појачати благи цитрусни укус и додатно унапредити здравствене користи чаја.
Лимунова кора може бити савршен додатак разним супама. Осим што ће побољшати укус, она помаже у бољем варењу и јачању имунитета, што је посебно корисно у зимским месецима, када је организам подложнији прехладама и болестима.
Ово уље не само да побољшава укус, већ поседује и антиинфламаторна својства, те има бројне користи за срце.
Преузмите андроид апликацију.