Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Четири грешке које правимо са собним биљкама: Ово их омета у напредовању

Уобичајене грешке које људи праве са кућним биљкама и ометају њихов раст.

Кућне биљке су одличан додатак нашем дому, могу да донесу осећај смирености, али и да позитивно утичу на енеријер. Грешке које ненамерно правимо могу да доведу до грешака које даље спречавају биљке да цветају.

Грешке приликом неговања биљака
Фото: Pexels/Max Vakhtbovych
Погрешно осветљење

Када биљка нема довољно светла, она је подложнија другим проблемима, укључујући нападе штеточина и болести. Када купујете нову биљку добро се информишите о томе какав ниво осветљења јој је потребан.

Места на којима је промаја

Уколико биљку поставите поред места на којима су извори топлоте или расхлађивања такође могу да настану проблеми. Зато је важно да будемо свесни тога где се налазе оваква места у нашем дому. Излагање топлој или хладној промаји може да доведе до тога да лишће пожути, постане смеђе или прерано опадне.

Мењање локације

Понекад у жељи да биљка процвета мењамо јој место у кући. Ово може да буде проблем за нашу биљку јер се већ навикла на тренутно место. Пре него што одлучите да јој промените место, размотрите услове друге локације на коју желите да је поставите и колико су слични.

Пречесто пресађивање

Када је у питању пресађивање, заиста је важно знати да то радите у право време и само када је ваша биљка спремна. Један од начина да се утврди да ли су спремни је да им корени расту из дренажних рупа на дну лонца.

Kako retrogradni Merkur utiče na međuljudske odnose

Преузмите андроид апликацију.