Početna > Sport > Fudbal
Fudbal

Ćavi želi Mesija ponovo u Barsi

Trener Barselone Ćavi Ernandez zatražio je od predsednika katalonskog kluba Đoana Laporte da u ekipu sa „Nou Kampa“ vrati argentinskog fudbalera Lionela Mesija, prenosi španski list „Sport“.
Foto: Tanjug/AP/Joan Monfort

Ćavi je igrao sa Mesijem u Barseloni od 2004. do 2015. godine, a zajedno su osvojili 24 trofeja, među kojima i četiri u Ligi šampiona.

Mesi je prošle godine zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi Barselona odlučio da posle 21 godine napusti katalonski klub i pređe u Pari Sen Žermen.

Španski mediji podsećaju da je argentinski fudbaler „žrtvovan“, a priliku je iskoristio Pari Sen Žermen, koji je imao višestruku korist od dolaska Mesija.

Foto: Tanjug/AP/Daniel Cole

Pariski klub je imao ogromne marketinške i finansijske benefite. Čelnici Pari Sen Žermena su ponudili Mesiju produženje ugovora, ali argentinski fudbaler nije odgovorio na ponudu.

„Sport“ prenosi da Ćavi želi da to iskoristi i da na kraju naredne sezone u Barselonu vrati Mesija. On smatra da njegov nekadašnji saigrač može još mnogo da pruži. Ćavi je predložio Laporti i sekretarijatu kluba da pokušaju da dogovore transfer argentinskog fudbalera narednog leta.

„Mesi će naredne godine da proslavi 36. rođendan. Ćavi veruje da bi Mesijev povratak ponovo pokrenuo klub i da Leo može još mnogo toga da ponudi na terenu. On bi bio vođa novog tima Barselone“, dodaje „Sport“.

„Mislim, nadam se i želim da poglavlje između Barselone i Mesija još nije završeno. Verujem da je i dalje otvoreno i naša obaveza je da tu uradimo sve što smo u mogućnosti. Lično to dugujem Mesiju“, rekao je nedavno Laporta.

Barselona nije imala novca za Kulibalija

Preuzmite android aplikaciju.