Почетна > Србија
Србија

Брнабић: За месец дана наставак расправе о Нацрту закона о унутрашњим пословима

Премијерка Србије Ана Брнабић оценила је да је расправа о Нацрту закона о унутрашњим пословима која је данас вођена са представницнима цивилног друштва и Националног конвента ЕУ била конкретна и да су ставови приближени те додала да ће разговори бити настављени за месец дана.
Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

„Захваљујем организацијама цивилног друштва и Конвенту, расправа је била конкретна и успели смо да приближимо ставове и видимо и успоставимо неку врсту разумевања, што је најважније“, навела је Брнабић након вишесатне расправе и нагласила да читав посао након овога што је данас урађено постаје лакши.

Навела је да ће следећи састанак бити за месец дана када ће заједно проћи кроз ствари које нису успели да усагласе и да ће након тога Нацрт закона бити предмет јавне расправе.

Додала је да је предложила да се тренутна финална верзија проследи свима како би се видело шта је избачено, а шта прихваћено и позвала да се настави са радом на оперативном плану.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић захвалио је присутнима на конструктивној дискусији додајући да би доношење тог закона значајно унапредило рад ресорног Министарства.

Представници Националног конвента о ЕУ су се сагласили да никада раније нису водили расправу на оваквом нивоу и изразили жељу да и наредни разговори буди такви, јер је, како су рекли, свима стало да имају што квалитетнији текст закона.

Brnabić: Cilj Nacrta zakona o unutrašnjim poslovima veća bezbednost građana

 

Преузмите андроид апликацију.