Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Владу у Србији неће више формирати амбасадори, уз сагласност тајкуна

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ниједан медиј није постао јак у време СНС.
Фото: Танјуг/Небојша Раус

„Ја се борим за Србију у којој ће власт формирати грађани, као резултат избора. Владу у Србији неће више формирати амбасадори, уз сагласност и амин тајкуна. То је била Србија некада, данас је другачија Србија. Поштујем народну вољу, воља грађана ми је на првом месту“, навела је Брнабић после отварања фабрике Вакер Нојзон у Крагујевцу.

На питање новинара телевизије Н1 да ли су Пинк и Хепи тајкунски медији или се тај термин користи за, како каже, професионалне медије који раде независно без обзира на коју власт, она је рекла да је тај израз преузела од британског Скај њуза.

„Израз ‘тајкунски медији’ сам преузела од Скy неwс који је то известио када је ваш власник Шолак купио клуб у премијер лиги, објашњавајући да је у питању тајкун који држи медије у Србији. Тај термин нисам измислила, већ сам га преузела од кредибилног медија који је добро објаснио зашто су поменути медији тајкунски“, истакла је Брнабић.

Како је навела, како се Шолак обогатио и да ли је тајкун, најбоље се може видети из тога шта је некада радио.

„Ако се не варам, некада је држао видео клуб у Крагујевцу. Ако је неко од тога дошао до куповине фудбалског клуба у Премијер лиги као хоби – то значи да је озбиљан тајкун, који је направио једну компанију у време бивше власти, нелегално, сива економија, развлачио каблове, а сви знају СББ како је развлачио каблове, да ли су имали дозволе за то или не. Дошао је његов пријатељ као један од најутицајнијих политичара у Србији, легализовао све то, пребацио из сиве у легалну зону, директно повећао имовину на тај начин безброј пута, и тај човек постаде један од најбогатијих“, рекла је премијерка.

Ministar Vučević položio venac na grob palom heroju sa Paštrika Bošku Lemiću

Преузмите андроид апликацију.