Почетна > Србија
Србија

Брнабић у разговору са СССС: Дијалог најбољи начин за решавање проблема

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас са представницима Савеза самосталних синдиката Србије (С С С С) о актуелним проблемима и начинима како да се они превазиђу и поручила да је дијалог најбољи начин решавања свих проблема и да је у потпуности отворена за разговор.
Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

Представници више синдиката предочили су премијерки проблеме са којима се радници у Србији суочавају, истакавши да је питање цене рада једно од најважнијих, уз констатацију да је чињеница да су зараде током текуће године подигнуте и да је значајно смањена стопа незапослености.

Према њиховим речима, недостатак квалификованих кадрова у одређеним областима такође представља препреку која би требало да буде решена у најскорије време, саопштено је из Кабинета премијерке.

Брнабић је пренела саговорницима да ће се министри додатно ангажовати у раду Социјално-економског савета, како би тај савет био још успешнији.

Премијерка је истакла да је дијалог једини и најбољи начин решавања свих проблема и да је у потпуности отворена за разговор.
Брнабић је зато указала да је неопходно да јој представници синдиката пошаљу предлоге како би се заједнички дошло до решења, што су они и прихватили.

Састанку у Влади Србије присуствовли су и министар финансија Синиша Мали и министар за рад, борачка и социјална питања Никола Селаковић.

Brnabić i Šentop razgovarali o saradnji Srbije i Turske

Преузмите андроид апликацију.