Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Повлачимо Предлог закона о управљању предузећима у државном власништву

Премијерка Србије Ана Брнабић најавила је данас да ће влада повући Предлог закона о управљању привредним друштвима у власништву Републике Србије.
Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

„Важно је да ми, са наше стране, будемо довољно одговорни да чујемо страхове грађана и одговоримо на њих. Управо из тог разлога ме је председник Александар Вучић замолио да влада повуче из Скупштине Предлог закона о управљању предузећима у државном власништву“, рекла је Брнабићева гостујући на ТВ Прва.

Она је додала да нема говора о продаји државних предузећа.

„То је директна дезинформација коју је пласирала опозиција, претпостављам да би створила додатну конфузију и пометњу. То су све неистине“, поручила је премијерка.

Она је додала да је по Закону о јавним предузећима који је тренутно на снази могуће продати јавно предузеће.

„Дакле, да смо желели, у било ком тренутку да продамо или приватизујемо неко јавно предузеће, ми смо то могли да урадимо у претходних 10 година, али нисмо желели. Управо супротно, циљ овог закона је боље чување националних и стратешких интереса кроз професионализацију управљања јавним предузећима“, поручила је Брнабићева.

Додала је да се о томе говори више од три деценије.

Она је истакла да ће предлог закона бити повучен како би се о том закону додатно комуницирало са цивилним друштвима, невладиним и струковним организацијама, као и са грађанима.

Poslanici sutra nastavljaju raspravu o formiranju Anketnog odbora

Преузмите андроид апликацију.