Почетна > Србија
Србија

Посланици сутра настављају расправу о формирању Анкетног одбора

Посланици Скупштине Србије завршили су за данас рад, а расправу о формирању Анкетног одбора који треба да утврди чињенице и околности како је дошло до масовних убистава у Србији наставиће сутра.
Фото: Танјуг/Владимир Спорчић

Данашња расправа је протекла у међусобним критикама власти и опозиције о томе ко је одговоран за насиље у друштву.

Шеф посланичке групе “Морамо – Заједно” Небојша Зеленовић је рекао да су захтев поднели опозициони посланици и питао је да ли је власт утврдила колико има стрељана у Србији, ко у њима вежба и зашто, како се досад нека служба није забринула што деца вежбају гађање.

Зеленовић је изнео и низ оптужби на рачун власти и тврдио и да држава планира приватизацију националних паркова и јавних предузећа.

Посланик СНС Владимир Ђукановић је рекао да је Зеленовић спроводио насиље над грађанима у Шапцу тако што их је, каже, 15 пута терао да изађу на гласање јер није могао да се помири са чињеницом да је изгубио власт.

„Ви сте господо генератор насиља, али желимо да разговарамо са вама јер нам је то дужност и ова земља мора да иде напред“, рекао је Ђукановић.

Шеф посланичке групе Зелено-леви клуб Радомир Лазовић помињао је да су поједини посланици организовали бакљаде, а на то је реаговао председник Скупштине Србије Владимир Орлић.

„Бакљаде сте организовали ви, али то су биле „лепе демократске бакље“, одговорио му је Орлић.

Шеф посланичке групе СНС Миленко Јованов показао је фотографије бакљаде на Фејсбук страници „Не давимо Београд“ и питао зашто то раде и зашто шире насиље.

Јованов је позвао да му се извине они који су тврдили да је организовао насиље на протесту, јер се ништа није десило.

Vučić i Brnabić obraćaju se sutra javnosti

Преузмите андроид апликацију.