Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Није ми јасно зашто се Фридрих Еберт бави оснивањем ЗСО

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да није видела нацрт статута Заједнице српских општина на КиМ који је урадила Фондација „Фридрих Еберт“, али да јој није јасно зашто се они баве оснивањем ЗСО јер, како је истакла, зна се чији је то посао – Управљачког тима.
Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

„Јер, потпуно је јасно ко треба то да ради – Управљачки тим, у складу са оним овлашћењима и надлежноштима који су дефинисани споразумом из 2015. године. Дакле, ту нема непознаница. Имате надлежношти ЗСО, овлашћења ЗСО, којих има 22, ако се не варам и морате да имате Управљачки тим који постоји и који се зна како се прави и он треба да ради на ЗСО“, истакла је Брнабићева одговарајући на питања новинара.

Она је захвалила Фондацији Фридрих Еберт на помоћи и подршци и додала да се нада да је та помоћ добронамерна.

„Али, овлашћења и надлежности ЗСО се знају, јер су дефинисана споразумом из 2015. године. Управљачки тим је формиран још 2018. године, ако се не варам, и кренуо је да ради на статуту ЗСО и за то је 2018. Приштина добило признање у извештају о напретку од Брисела и ЕК. Хајде да наставимо тим путем који је дефинисан 2015. и 2018. године и да раде они људи који то треба да раде на оснивању ЗСО, у складу са овлашћењима дефинисаним споразумом из 2015. године“, поручила је премијерка.

Orlić sa Levanti: Grčka ne menja stav o nepriznavanju tzv. Kosova

Преузмите андроид апликацију.