Почетна > Србија
Србија

Орлић са Леванти: Грчка не мења став о непризнавању тзв. Косова

Билатерални односи Србије и Грчке засновани су на искреном пријатељству и међусобној подршци, поручено је данас на састанку председника Скупштине Владимира Орлића са амбасадорком Грчке Маријом Леванти која је потврдила да се позиција Грчке по питању поштовања суверенитета и територијалног интегритета Србије неће мењати, као и да ће наставити да подржава дијалог Београда и Приштине.
Фото: Танјуг/Народна скупштина Републике Србије

Орлић је поручио да, упркос ирационалном понашању Приштине, Београд остаје чврсто привржен политици мира, стабилности и дијалога, саопштено је из парламента.
„Веома ценимо став Грчке да остане доследна у непризнавању тзв. „Косова“. Безбедност српског народа на КиМ и формирање ЗСО – ово су питања од највећег значаја, за која подршку очекујемо од свих“, рекао је Орлић.

Саговорници су констатовали интензиван политички дијалог, чијем унапређењу су допринеле размене посета званичника две земље, посебно посета председника Србије Александра Вучића Атини и његови разговори са председником Владе Грчке Кирјакосом Мицотакисом.

Орлић и Леванти су се сагласили да ће значајан допринос сарадњи два парламента дати даље повезивање посланичких група пријатељства, а посебно редовне размене посета на свим нивоима.

Саговорници су изразили спремност да се политички добри односи две државе преточе у снажнију економску сарадњу, првенствено у области трговинске размене и енергетике. Амбасадорка је пренела задовољство грчких инвеститора пословањем у Србији и нагласила интерес за њихова даља улагања у нашу земљу.

Kolegijum ministra odbrane o realizaciji zadataka u 2022. i planovima u 2023.

Преузмите андроид апликацију.