Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Не прихватам да ЛГБТ пркоси традицији и вредностима

Премијерка Ана Брнабић данас је, на Међународној конференцији о људским правима, истакла да никада неће прихватити ставове да ЛГБТ заједница пркоси традицији и вредностима нашег друштва.
Фото: Танјуг/Владимир Спорчић

„Не могу да прихватим ставове који стварају границе међу нама, као појединцима, само због наше сексуалне орјентације“, поручила је премијерка.

Истакла је да су управо наша историја, традиција, друштво и држава изграђени на вишевековној борби за слободу.

Захвалила се координатору Европрајда Горану Милетићу и његовом тиму на организацији те манифестације и нагласила да се Европрајд ове године у Београду први пут одржава ван југоисточне Европе.

„Научили смо да ходамо у кожи других људи и покушали да разумемо једни друге, али смо научили и шта је важно за нашу земљу“, рекла је Брнабић.

Нагласила је да су организатори Европрајда показали солидарност са својом земљом и друштвом, спремност на компромисе и доносаење тешких одлука када је то потребно.

По одржаном говору, премијерки Брнабић честитао је шеф делегације ЕУ у Србији Емануеле Жиофре.

Приликом обраћања, премијерку су поједини припадници ЛГБТ заједнице прекидали звиждуцима и узвицима „Хоћемо Прајд“, незадовољни због отказивање шетње у Београду најављене за 17. септембар, а након њеног говора, напустили су салу, а конференција је настављена.

Brnabić: Srbija se dokazala kao organizator velikih manifestacija

Преузмите андроид апликацију.