Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Србија се доказала као организатор великих манифестација

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас са представницима Мисије делегације Међународног бироа за изложбе, која борави у нашој земљи како би проценила изводљивост одржавања специјализоване изложбе ЕXПО 2027, за коју је Србија поднела кандидатуру.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Брнабић је оценила да одржавање међународних манифестација, као што је ЕXПО 2027 представља јединствену прилику за промоцију привредних, туристичких и културних потенцијала наше земље.

Она је истакла да је Србија доказала да поседује способност, организационе и стручне капацитете за одржавање највећих међународних догађаја, подсетивши на недавно одржан први међународни сајам вина у оквиру Иницијативе Отворени Балкан који је окупио представнике из око 40 земаља, али и обележавање 60. годишњице Покрета несврстаних у Београду прошле године.

Србија се, како је навела, последњих година доказала и као успешан домаћин и организатор бројних културно-уметничких и спортских догађаја.

Истакла је да наша земља редовно учествује на светским и специјализованим изложбама и да је, такође, имала и сопствени павиљон на светској изложби ЕXПО 2020 у Дубајиу.

Речено је да се улагањем и издвајањем средстава за различите инфраструктурне пројекте последњих година Србија показала као лидер у региону за одржавање великих манифестација.

Представници Мисије похвалили су Србију за кандидатуру спремност да организује овако велики догађај који би значајно утицао и на промоцију земље домаћина на светском нивоу.

Србија је званично земља кандидат за организацију изложбе ЕXПО 2027 која ће бити одржана између 15. маја и 15 августа 2027. године, а за коју су кандидатуру предале и Минесота, Тајланд, Шпанија и Аргентина.

О избору земље домаћина одлучиваће Међународни биро за изложбе.

Vučić: Kad meni dajete zadatke, da i vi učinite isto

 

Преузмите андроид апликацију.