Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Јако је тешка ситуација у вези са Косовом и Метохијом

На регионалној конференцији у Новом Саду председница владе Ана Брнабић рекла је коментаришући протест Срба у Рудару да су Срби на Косову и Метохији на ивици стрпљења, ивици снаге и да су покушали данас да на најлепши могући начин апелују свим међународним партнерима да искажу разумевање за њихове проблеме.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

„Једино што Срби на КИМ желе јесте поштовање владавине права и гарантовање људских права за све и то основних људских права. Ако треба да буде неко ухапшен, да зна зашто, да породица зна зашто, да знају где се ухапшени налази, да ли је добро, да ли је добио лекове ако прима неке терапије, а не да људи буду хапшени и малтретирани само зато што су Срби“, изјавила је Брнабић.

Српска премијерка је додала да је председник Александар Вучић у сталној комуникацији са европским званичницима.

„Председник је у сталној консултацији са нашим европским партнерима и са Мирославом Лајчаком и са партнерима у Сједињеним америчким државама и са Србима на Косову и Метохији, како бисмо држали ситуацију мирно и под контролом, колико то може да буде, али чини ми се да нема довољно јасног ограђивања од потеза Приштине и да то није у складу са владавином права и да не могу такве ствари да се толеришу. То би била јасна порука, а на крају крајева то што Срби траже не да није много, већ основна ствар која не треба ни да се тражи већ се у 21. веку подразумева“, рекла је Брнабић.

Brnabić: Kurti jasno pokazuje svoje namere – etničko čišćenje Srba sa KiM

Преузмите андроид апликацију.