Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Избори у Београду биће одржани 2. јуна у последњем законском року

Избори у Београду биће одржани 2. јуна, када им је законски рок, у најкаснијем могућем термину и то на експлицитни захтев и молбу председника Александра Вучића да се на тај начин „изађе у сусрет опозицији“, рекла је данас председница Парламента Ана Брнабић.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

„Избори као једна од важнијих тема данашњих консултација, нису садржали питање неусловности, већ питање датума, тако да ће се одржати када им је законски рок у најкаснијем могућем термину, а то је 2. јун и то на експлицитни захтев председника Републике, који ме је замолио да изађем у сусрет, на крају крајева опозицији, да те изборе распишем и да они буду у последњем могућем термину“, рекла је Брнабић.

Брнабић је на конференцији за медије после састанка власти и опозиције, истакла да је опозиција одустала од свог првобитног захтева да се сви избори обједине за 2. јун и да тај предлог за њих, како је рекла, више није на столу.

Опозиција сада, додала је, помиње обједињавање избора за јесен.

То би, како је објаснила, додатно направило штету Београду, који, како наводи, већ дуго функционише под вођством привременог органа.

„Не више сада ни на јесен, већ не знамо тачно ког датума, а имајући у виду да град у овом тренутку функционише под вођством привременог органа, са привременим финанасирањем, већ практично шест месеци. Какав би то сигнал дало београђанима и показало озбиљност или неозбиљност да град ове величине функционише под неким привременим статусом више од годину дана, и рационално објашњење за то нисмо добили“, рекла је Брнабић.

Она је рекла да ни у једном моменту није чула да је опозиција поменула да ће у наредна два дана дати нову шансу да се дође до договора.

Каже да је настала конфузија у редовима опозиције, да су поједини представници тражили још мало времена за консултације, а други били изричити у томе да се београдски и локални избори обједине на јесен.

Brnabić: Nismo postigli dogovor, jer se sve svelo na datum izbora

Преузмите андроид апликацију.