Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Нисмо постигли договор, јер се све свело на датум избора

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је да је данашњи састанак власти и опозиције о изборним условима био најбољи до сада, али да договор није постигнут јер се, како је рекла, све свело на датум избора.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

„У смислу конструктивности, размене аргумената, овај састанак је био далеко најбољи до сада. Јако добар састанак и ја мислим да би се поносио сваки парламент на свету. Мислим да је то тај тон и то понашање које ми дугујемо грађанима“, рекла је Брнабић.

Она је потом објаснил да договор није постигнут зато што се све свело на разговоре о датумима.

„Било је нешто више на овом састанку разговора о изборним условима, али коначно је ултимативно постављен датум. Не бирачки списак, не ОДИХР препоруке, да ли треба да се имплементирају пре или касније…“, рекла је Брнабић.

Поновила је да ће се формирати радна тела за примену ОДИХР препорука и за вршење увида, контроле, надзора и ревизије бирачког списка.

Иначе, почетак конференције за новинаре је обележио мањи инцидент који је изазвао посланик Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута који није учествовао у дијалогу власти и опозиције.

Јовановић је пришао Ани Брнабић која се спремала да започне конференцију за новинаре и добацивао, а Брнабић се „захвалила“ на перформансу и додала да је ово још један показатељ како неки од њих замишљају дијалог.

„Човек дође, иако се ни на један разговор није одазвао, ни на једном састанку се није појавио, дође овде каже шта има, оптужи за различите глупости, а све што је изговорио су лажи, покупи се и оде. Не саслуша одговор, не занима га разговор. Шта да радите – срамота је у томе је што припада групи која себе зове ‘Србија против насиља'“, рекла је Брнабић.

Vučević: Glasanje u Strazburu nastavak festivala licemerja

Преузмите андроид апликацију.