Почетна > Бизнис
Бизнис

Британски железничари настављају штрајк, преговори пропали

Данашњи преговори синдиката британских железничких радника и државне железничке компаније завршени су без напретка, а радници ће сутра наставити са штрајком.
Фото: PrtSc/Channel 4 News/YouTube

Синдикат радника у железници, поморству и транспорту (РМТ) оптужио је владу да је „упропастила” преговоре, и објавио да ће се 24-часовни штрајк 40.000 чистача, сигналера, радника у одржавању и особља на станицама наставити како је раније планирано. Штрајк одржан ове недеље био је највећи штрајк радника железнице у Британији у последњих 30 година.

Компанија за железничку инфраструктуру Нетворк Рејл саопштила је да је „разочарана што је РМТ одлучио да поново напусти преговоре” и додала да је и даље отворена за преговоре „и дању и ноћу”.

РМТ је јуче одржао целодневни штрајк, због којег је функционисао само пети део превоза путника. Још један такав штрајк планиран је за суботу.

Предмет спора су висине плата, услови рада и сигурност посла. Британске железничке компаније намеравају да смање трошкове и број запослених, након две године државне помоћи.

У Великој Британији се спремају и штрајкови у другим делатностима. Адвокати су већ најавили да ће штрајковати, а синдикати просветних радника и радника у пошти планирају консултације са члановима о могућим корацима.

Bajden od Kongresa zatražio suspenziju poreza na gorivo

Преузмите андроид апликацију.