Почетна > Бизнис
Бизнис

Британска влада наложила мере за боље снабдевање супермаркета

Британска влада наложила је великим супермаркетима да преиспитају своју сарадњу са пољопривредницима након што у Великој Британији више од две седмице влада несташица поврћа и воћа.
Фото: Pixabay/ElasticComputeFarm

Британски министар хране и пољопривреде Марк Спенсер рекао је да се јуче састао са руководиоцима највећих британских продаваца прехрамбених производа да би га обавестили шта су урадили како би ублажили проблеме у снабдевању.

Британски малопродајни конзорцијум, који представља супермаркете, саопштио је да су трговци рекли Спенсеру да раде на томе да одговоре на актуелне изазове и да би купци требало да виде побољшање у снабдевању у наредним недељама.

Лидл је јуче следио трговинске ланце Теско, Асда, Морисонс и Алди у наметању ограничења куповине за парадајз, краставац и паприку, након што се снабдевање тим производима смањило због временских неприлика на југу Европе и северу Африке, пренео је Танјуг.

Како се наводи, кризу је погоршао мањи зимски принос у стакленицима у Великој Британији и Холандији због високих трошкова енергената.

Друштвени медији препуни су слика празних полица за воће и поврће у супермаркетима.

Sajam automobila i motocikala posetilo više od 102 hiljade ljudi

Преузмите андроид апликацију.