Почетна > Бизнис
Бизнис

Сајам аутомобила и мотоцикала посетило више од 102 хиљаде људи

За недељу дана 55. Међународни салон аутомобила и 15. Међународни сајам мотоцикала, квадова, скутера и опреме „Мотопешн” имали су је 102.239 регистрованих посетилаца.
Фото: PrtSc/Alpha Adrenaline/YouTube

Организатори су саопштили да је Сајам одржан у условима невероватних глобалних привредних, енергетских, комуникационих, технолошких и тржишних промена у аутомобилској индустрији, изазваних, поред осталог, последицама глобалне пандемије, а потом и украјинске кризе, несташицом делова и компонената, великим технолошким заокретима и новим концептима пословања.

Оценили су да је та чињеница условила и одсуство комерцијалног ефекта и уобичајених сајамских попуста и лагера возила за брзу испоруку.

Наводе да је Српска асоцијација увозника возила и делова на салону аутомобила окупила 250 излагача који су представили 33 аутомобилска и седам брендова лаких привредних возила са више од 40 премијера.

На „Мотопешну” се окупило 60 излагача, са више од 40 брендова мотоцикала, квадова и скутера и великим бројем брендова мото-опреме.

Најскупљи изложени модели на Салону аутомобила били су поједини модели „масератија”, „мерцедеса”, „поршеа”, „аудија” и „бе-ем-ве”-а од 170.000 до 300.000 евра.

У доњој ценовној категорији – од 13.000 до 20.000 евра – могли су се наћи поједини модели „хјундаија”, „фијата”, „опела”, „дачије”, „сузукија”, „ситроена”, „форда”, „кие”, „рено”-а, „ем џи”-ја и „тојоте”, преноси Танјуг.

Tabaković: Godina će biti neizvesna, očuvanje stabilnosti prioritet broj jedan

Преузмите андроид апликацију.