Почетна > Свет
Свет

Британија увела нове санкције Русији и фирмама у Хонг Конгу

Велика Британија данас је проширила санкције Русији, додавши 42 ознаке и шест спецификација за пловила на листу, а нове казнене мере обухватају руску групу „Eko Shipping“ и неколико компанија са седиштем у Кини, наводи се на веб-станици британске владе.
Фото: Unsplash/FLY:D

Санкције су такође усмерене на компанију Hengshui Yuanchem Trading са седиштем у Кини и HK Hengbangwei Electronics из Хонг Конга, због наводног учешћа у “дестабилизацији Украјине“ и „подривању или угрожавању територијалног интегритета, суверенитета или независности Украјине“, преноси Ројтерс.

Америчко Министарство финансија у среду је објавило нове санкције за више од 300 субјеката и појединаца с циљем да се Русији онемогући приступ производима и услугама потребним за одржавање војне производње за рат у Украјини, укључујуц́и десетине кинеских добављача.

Министарство трговине САД на листу ентитета са трговинским ограничењима додало неколико адреса у Хонг Конгу, у циљу санкционисања кинеских фирми због наводног илегалног преусмеравања чипова у Русију.

Orban: Neprihvatljiva i nečuvena odluka Evropskog suda pravde da kazni Mađarsku

Преузмите андроид апликацију.