Почетна > Свет
Свет

Британија упозорава на могуће руске ударе током празника

Велика Британија упозорава да би у наредним данима Русија могла поново да изврши масивне нападе на Украјину како би поткопала морал украјинских снага.
Фото: Pixabay/digital341

Према проценама британског Министарства одбране „постоји реална могућност“ да руске снаге већ у наредним данима покрену далекометне ударе на Украјину како би поткопали украјински морал током новогодишњих празника, пренео је лондонски Гардијан.

У свом дневном ажурирању обавештајних података британско Министарство одбране је указало да је Русија од октобра следила образац покретања интензивног таласа далекометних удара сваких седам до 10 дана, од којих је последњи изведен у четвртак, примарно циљајући објекте електродистрибутивне мреже Украјине.

„Русија готово сигурно следи овај образац у покушају да надмудри украјинску противваздушну одбрану“, објашњава се у саопштењу.

Међутим, Министарство одбране Велике Британије предочава да постоји реална могућност да ће Русија раније извршити ударе, већ у наредним данима, настојећи да поткопа морал украјинског становништва током периода новогодишњих празника.

Бразил: Председник Болсонаро напустио земљу, неће предати власт Лули да Силви

Преузмите андроид апликацију.