Početna > U oktagonu
Ostali sportovi U oktagonu

BRAVE CF 56 – Prvi put u Srbiji

  • Internacionalna organizacija BRAVE CF rešila je da Srbiju učini domaćinom 56. priredbe pod svojim banerom, na večerašnjem spektaklu u srpskoj prestonici.
Foto: PrtSc/Twitter/bravemmaf

Nekoliko srpskih boraca već je imalo priliku da u ranijem periodu potpiše ugovor sa ovom organizacijom i da se bori u njenom kavezu – Miro Jurković, Nemanja Kovač, Borislav Nikolić…

U saradnji sa MMA Savezom Srbije još neki mladi borci imaće priliku da odrade borbu unutar „Brave“ promocije, i pođu stopama iskusnijih kolega koji su svoju pozivnicu zaradili nastupima na dobro poznatoj domaćoj priredbi koja im je otvorila vrata za brojne nastupe i u inostranstvu.

Kada je reč o borcima koji će predvoditi ovaj MMA program, reč je o dobro poznatim imenima kada je srpska MMA scena u pitanju.

Ove momke smo, čak i verovatno sve zajedno iste večeri, već gledali na skorašnjim priredbama naše cenjene „Serbian Battle Championship – SBC“ organizacije.
Činjenica da kompletan glavni deo priredbe („Main Card“) predvode SBC borci, koji su ujedno svi i borci pod zastupništvom čuvene svetske MMA menadžerske kuće „MTK“, kao što je to slučaj i sa srpskim borcima koje smo gledali i gledaćemo u „UFC“-u, Stefanom Sekulićem i Duškom Todorovićem, govori da se, kada je ovaj sport u pitanju, u poslednje vreme u našoj zemlji radi jako dobar posao.

Ovog puta, ove naše borce gledaćemo na „Brave“ manifestaciji u Beogradu.

Foto: PrtSc/Twitter/bravemmaf

Glavna borba biće ona između srpskog borca Slobodana Maksimovića i bivšeg UFC borca Rolanda Daja.
Maksimović je poslednjih nekoliko puta nastupao u SBC Revenge oktagonu. Ostvario je pobedu u 3 od 4 nastupa, izgubivši u borbi za pojas SBC šampiona u lakoj kategoriji od Džeksona „Tortore“. Ipak, iako nije uspeo da se okiti šampionskom titulom srpske organizacije, imaće priliku da pokuša da, nakon dve vezane pobede, na SBC 29 Revenge i na SBC 30 Revenge manifestacijama, protiv dva brazilska borca, pokuša da dođe do nove pobede, ovog puta pod banerom „Brave CF“.

Takođe ćemo imati priliku da u drugoj najvažnijoj borbi ove priredbe gledamo renomirano ime domaće i evropske scene, SBC šampiona, Mira Jurkovića, u borbi protiv Mihaila Alakverdiana.

Gledaćemo i beskompromisnog udarača iz Sombora, nekadašnjeg SBC prvaka, Nemanju Kovača u revanšu protiv libanskog borca Ahmeda Labana. Prošlog puta, takođe u Brave borilištu, tesnom sudijskom odlukom do pobede je stigao Laban, iako je po mnogima Kovač učinio dovoljno za pobedu te večeri.

Još jedan SBC i MTK borac, iz beogradskog „Secutor“-a, Borislav Nikolić, takoće će nastupiti na ovoj velikoj priredbi, u pokušaju povratka na pobedničke staze.

Želimo puno sreće svim učesnicima, verujemo da će našu zemlju i sport predstavljati na najbolji mogući način večeras.

 

SBC 37 Revenge – najavljen novi spektakl za 24. decembar

Preuzmite android aplikaciju.