Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Брак вам је у кризи? Време је да испробате ово правило

Правило је врло једноставно – сваки родитељ, током недеље, добије три сата која су само за њих.
Фото: Pexels/Daria Obymaha

Сваки брак је на свој начин леп и на свој начин компликован. Иако се стављањем прстена ствари мењају папиролошки, између пара који се тек венчају ствари, мање-више, остају исте. Макар док не дођу деца.

Тада се све мало компликује, првенствено због недостатка времена, јер бебе и мања деца захтевају константну бригу и пажњу. А када време фали и када су родитељи, односно брачни партнери нервозни, то почне да нарушава однос, а свађе постају све чешће.

Једна мама се нашла у том зачараном кругу, а на једном сајту је анонимно испричала за ситуацију и поделила решење.

Наиме, она и њен супруг су константно били уморни, а онда је он један дан непланирано отишао да мало одспава усред дана и то док су деца била будна. Наравно, уследила је свађа, а неколико сати касније, када су деца већ заспала, њен супруг је предложио 3×3 правило о којем му је причао пријатељ који је био на брачном саветовању.

Такође, пар треба да одвоји и три сата која су само за њих као пар. Могу да изађу на дејт, а могу да искористе и по пола сата сваке ноћи, након што деца оду на спавање.

– Користимо правило већ месец дана и шокирали смо се колико су се ствари промениле. Догодило се и нешто много дубље, сво замерање, тај тихи рак који нам је нагризао брак, једноставно је нестало – рекла је и додала да је, због тога што је знала да ће имати време за себе, постала аутоматски мање љута када би је сада неко прекинуо у гледању порука на телефону или у нечему сличном.

Evo zašto je kafu najbolje piti bez mleka i bez šećera

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке