Почетна > Свет
Свет

Борис и Кери Џонсон организовали весеље код донатора Конзервативне партије

Одлазећи британски премијер и његова 23 године млађа супруга уприличили су свадбено весеље за шири круг пријатеља и фамилије на имању Котсволдс Дејлсфорд, лорда Бамфорда.
Фото: PrtSc/The Telegraph/YouTube

Лорд је један од главних донатора Конзервативне партије, а Борис и Кери Џонсон првобитно су планирали да организују свадбу у званичној резиденцији премијера, Чекерс, у Бакингемширу.

Пошто су ти планови изазвали бурне реакције јавности оптужујући Џонсона да је остао на премијерском положају само да би искористио могућност да у резиденцији направи свадбу, брачни пар је одлучио да промене локацију. Пар се венчао на скромној приватној церемонији у Вестминстерској катедрали прошле године, организованој у тајности, у присуству најуже породице и пријатеља, а сада су то желели да обележе и са пријатељима, сарадницима и у ширем кругу.

Занимњиво, милијардер лорд Бамфорд покрио је део трошкова забаве и пре годину дана, како преноси британски лист Мирор, цитирајући неименоване изворе. Иначе, ово није први пут да је Џонсон, коме је ово трећи брак имао користи од подршке председника компаније Џеј-Си-Би.

Лорд Бамфорд је подржао кандидатуру Бориса Џонсона на мерсто лидера Конзервативаца 2019. године, а премијер је у својој кампањи за Брегзит у фабрици у Стафордширу изводио акробације на булдожеру који производи лордова компанија. Жена лорда Бамфорда, леди Керол Бамфорд, основала је луксузну органску фарму „Дејлсфорд“, са ланцем продавница у којима продаје производе широм Лондона.

Борис Џонсон је наводно током пандемије добијао храну из продавнице фарме у Дејлсфорду у вредности од око 12.500 фунти, иако је из Даунинг стрита саопштено како је сам платио сву храну за „личну потрошњу“, преноси РТС.

Ruski ambasador u Švedskoj pozvan na razgovor u MIP

Преузмите андроид апликацију.