Početna > Život i stil
Život i stil

Bolje od masaže: Jedite češće ovo povrće i recite zbogom celulitu

Svakog leta iste muke – poželimo da obučemo kraću garderobu, ali celulit nam bode oči.
Foto:Pixabay/Shutterbug75

Celulit je jedan od najvećih neprijatelja svih žena, posebno kada dođe leto, pa poželimo da obučemo šortc ili onu omiljenu kratku haljinu. Pored genetskih predispozicija, tipa cirkulacije i kože, osnovni uzrok pojave celulita je nezdrava ishrana.

Kako bismo ga se rešili, nije nužno da kupujemo skupe kreme i plaćamo razne tretmane, već je potrebno da napravimo red u svom tanjiru.

Povrće je krucijalno u borbi protiv celulita, a na prvom mestu je slatki krompir, jedna od najhranljivijih namirnica koja je puna vitamina C i E, beta karotena i kalijuma. Njegovi korenasti proteini sjajan su antioksidans, a što češća konzumacija preporučuje se zbog poboljšanja cirkulacije i izbacivanja toksina, a to je ključ uklanjanja celulita.

Foto: Pixabay/ivabalk

Za kraj, superhrana – brokoli. Brokoli je pun vitamina C i sjajan izvor biljnih vlakana, najbolji nemlečni izvor kalcijuma i alfa-lipoinske kiseline, koja sprečava stvrdnjavanje kolagena i gomilanje naslaga koje zovemo celulit, prenose „Novosti“.

Naravno, neophodne su i ciljane vežbe za mišiće područja na kojima se nalazi celulit, pa kad sve to kombinujete zajedno, vaše noge će dobiti onaj izgled koji želite.

Čaj od lešnika – jesenji napitak koji rešava mnoge tegobe

Preuzmite android aplikaciju.