Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Боље од масаже: Једите чешће ово поврће и реците збогом целулиту

Сваког лета исте муке – пожелимо да обучемо краћу гардеробу, али целулит нам боде очи.
Фото:Pixabay/Shutterbug75

Целулит је један од највећих непријатеља свих жена, посебно када дође лето, па пожелимо да обучемо шортц или ону омиљену кратку хаљину. Поред генетских предиспозиција, типа циркулације и коже, основни узрок појаве целулита је нездрава исхрана.

Како бисмо га се решили, није нужно да купујемо скупе креме и плаћамо разне третмане, већ је потребно да направимо ред у свом тањиру.

Поврће је круцијално у борби против целулита, а на првом месту је слатки кромпир, једна од најхранљивијих намирница која је пуна витамина Ц и Е, бета каротена и калијума. Његови коренасти протеини сјајан су антиоксиданс, а што чешћа конзумација препоручује се због побољшања циркулације и избацивања токсина, а то је кључ уклањања целулита.

Фото: Pixabay/ivabalk

За крај, суперхрана – броколи. Броколи је пун витамина Ц и сјајан извор биљних влакана, најбољи немлечни извор калцијума и алфа-липоинске киселине, која спречава стврдњавање колагена и гомилање наслага које зовемо целулит, преносе „Новости“.

Наравно, неопходне су и циљане вежбе за мишиће подручја на којима се налази целулит, па кад све то комбинујете заједно, ваше ноге ће добити онај изглед који желите.

Čaj od lešnika – jesenji napitak koji rešava mnoge tegobe

Преузмите андроид апликацију.