Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Богдановић са Атлантом и Милвокијем у акцији промоције кошарке у Абу Дабију

Кошаркашки клубови Атланта Хоуси и Милвоки Бакси у сарадеи са НБА лигом искористили су прве припремне утакмице одигране у Уједињеним Арапским Емиратима за организацију посебне недеље посвећене едукацији младих кошаркашких талената. Тренери и играчи тимова, међу којима је и српски интернационалац Богдан Богдановић, одржаће серију специјалних тренинга у програму едукавије и популаризације овог спорта.
Фото: Танјуг/AP Photo/Hakim Wright Sr.

У планираним активностима учествоваће готово 2.000 младих, тренера и других учесника из света кошарке из Уједињених арапских емирата (УАЕ) и читавог Блиског истока и Европе.

Уз кошаркашке клинике за младе и кампове организоване су и презентације са фокусом на подучавање, промовисање здравља и здравог живота, као и на оснаживање нових генерација кошаркашица и женских тренера.

Догађајима присуствују играчи и тренери Хоукса и Бакса, НБА и WНБА легенде, европски НБА амбасадори, као и директор задужен за омладински развој и селектор кошаркашког јуниорског тима САД Дон Шоуволтер.

НБА лига и ДЦТ Абу Дабија раније ове године покренули су прву јуниорску НБА Абу Даби лигу, омладинску кошаркашку лигу за 450 дечака и девојчица узраста 11-14 година из локалних школа широм Абу Дабија. Партнерство укључује и низ интерактивних догађаја за фанове на којима се појављују тренутни и бивши НБА играчи, уз серију НБА ФИТ клиника које промовишу здравље и здрав живот, и изложбени догађај НБА 2К лиге на Middle East Film & Comic Con.

Више од 220 мушких и женских талената из региона – укључујуц́и петоро из УАЕ – учествовало је у „Кошарци без граница“ (БWБ) или на НБА академији, елитним програмима за развој кошарке у лиги намењеним врхунским играчима изван САД.

Од 2019. године, више од 500 дечака и девојчица такође су учествовали у НБА школи кошарке у Дубаију (УАЕ), целогодишњем програму за развој кошаркашких вештина за дечаке и девојчице узраста 6-18 година.

Porazi Majamija i Čikaga na svom terenu, Jović i Vučević solidni

Преузмите андроид апликацију.