Почетна > Бизнис
Бизнис

Београд за новогодишње празнике посетило више од 100.000 гостију

Београд је, према проценама Туристичке организације Београда, за време новогодишњих празника посетило више од 100.000 гостију.
Фото: Wikimediacommons/Jvan Marković

Ову процену у ТОБ темеље на подацима да Београд има 27.906 лежајева у хотелима, приватном смештају и слично, који су били потпуно попуњени, да је код родбине и пријатеља боравило око 50.000 гостију те да је велики број посетилаца, због добрих саобраћајних веза из Чачка, Сремске Митровице, Новог Сада и других места био у прилици да брзо дође до Београда, буде на дочеку или кратко борави у главном граду и врати се кући.

У ТОБ процењују да ће коначни подаци за целу прошлу годину који се тек очекују показати да је 2022. година била рекордна туристичка година за главни град а то подаци који су већ познати и потврђују, па је рецимо у октобру број туриста који је посетио Београд прешао милион.

Тог месеца број долазака је био већи за 75 одсто, а број ноћења за 50 одсто него годину дана раније.

Иначе у Београд највише долазе туристи из Русије, Турске, Немачке, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Број лежајева са којима Београд располаже лане је повећан за 2.536, највише туриста бира хотеле са четири звездице, а као занимљив податак из Туристичке организације Београда наводе да туристи најчешће ноће на Новом Београду, где је до октобра остварено више од пола милиона ноћења.

Brnabić: Teški dani pred nama, ali znali smo da će tako biti

Преузмите андроид апликацију.