Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Тешки дани пред нама, али знали смо да ће тако бити

Ништа се не крије, ништа се неће одлучити без наших грађана, без нашег народа, рекла је премијерка Србије Ана Брнабић говорећи о ситуацији на Косову и Метохији и разговорима са међународним преговарачима.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Сутра ће грађани моћи још једном да чују од председника Србије о разговорима које је имао са међународним преговарачима, а у уторак ће се на седници Владе, заједно са председником, говорити о економском расту, рекла је премијерка Србије Ана Брнабић.

„Важно нам је да се даље боримо за јаку Србију у сваком погледу. Све ћемо отворено и транспарентно комуницирати са нашим народом, све тешке одлуке доносићемо са нашим народом, а сву одговорност понећемо ми“, рекла је Брнабићева у гостовању на телевизији Пинк.

Премијерка је поновила речи председника Србије да су пред нама тешки дани.

„Атмосфера је крајње озбиљна, пред нама су јако тешки дани, али знали смо да ће тако бити“, рекла је Брнабићева.

Говорећи о реакцији опозиције, премијерка је рекла да „људи крећу од себе и од тога како су они радили“.

„Од када је СНС на власти све се ради транспарентно, Вучић је често експлицитнији на састанцима са странцима него када прича о томе шта се на тим састанцима говорило. Када се обраћа народу, он увек то ублажи“, рекла је Брнабићева.

Како је рекла премијерка, користећи израз председника Вучића, морамо да „меандрирамо“ у изазовима, али да држимо исти правац, да штитимо своје интересе и сами доносимо одлуке о унутрашњој и спољној политици, без наметања са стране, од великих сила било са једне или  друге стране.

„Оно што прича опозиција јесте срамота за њих да политички ушићари у тешким тренуцима и околностима“, рекла је премијерка.

Kако каже, времена од Другог светског рата до сада нису била тежа, додаје да су притисци све тежи и већи. Истиче да је циљ да се настави пут доношења одлука нас самих о нама самима, али и наставак подизања животног стандарда наших грађана.

„Много смо урадили да се Србија подигне последњих година, да са зачеља постане лидер и да се у многим стварима такмичи са државама чланицама ЕУ. Ми тај положај не смемо да угрозимо, али са друге стране не смемо да угрозимо наше националне интересе“, нагласила је премијерка.

Постоји један најважнији национални интерес око кога нема преговора, нагласила је премијерка и, са друге стране, да знамо да не можемо да угрозимо све оно што смо постигли у смислу квалитета живота и економског просперитета.

„Одлучићемо заједно и све одлуке које донесемо важно је да Србија мора да настави да напредује, да повећава плате и пензије, да враћа своје младе и да привлачи и даље стране инвеститоре“, нагласила је премијерка Ана Брнабић.

Dačić: Srbija treba da bude jedinstvena, napadi na Vučića nanose štetu državi

Преузмите андроид апликацију.