Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Београд поново домаћин Светског првенства у рвању

Рвачки савез Србије и Београд ће другу годину заредом бити домаћини Светског првенства у рвању за сениоре, саопштено је данас.
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Ово је први пут у историји светског рвања да једна земља два пута узастопно организује планетарни шампионат.

„Првобитно је домаћин требало да буде Краснојарск, али је због санкција Русији одузета организација овог такмичења. Услед изузетно кратког рока за одлуку о новом домаћину за припрему тако великог и комплексног спортског догађаја, али и чињенице да Београд и Србија поседују сву логистику и неопходне услове, одлучено је да Србија поново угости најбоље рваче света“, саопштено је из Рвачког савеза Србије.

У саопштењу се истиче да је томе свакако допринела брза реакција председника Рвачког савеза Србије Жељка Трајковића, који је дао гаранције да ће такмичење поново бити организовано уз поштовање највиших стандарда.

„Огромну захвалност желим да искажем председнику Србије Александру Вучићу и Влади Републике Србије без чије велике подршке ово не би било могуће. Искрено смо одушевљени и почаствовани што смо опет изабрани да будемо домаћини Светског првенства на јесен 2023. То је доказ да је тим Рвачког савеза Србије заиста показао највиши могући квалитет организације, у сваком сегменту“, рекао је Трајковић.

Он је истакао да су наши људи високо квалификовали и стручни.

„Претходно првенство је прошло без грешке, а остварили смо и историјске спортске резултате. Није лако надмашити самог себе, али ако неко то може, онда је то Србија. Обећавамо и Светској рвачкој федерацији да ћемо и овога пута оправдати поверење и организовати још једно првенство за памћење“, казао је Трајковић.

Почела рвачка Суперлига Србије

Преузмите андроид апликацију.