Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Почела рвачка Суперлига Србије

После историјског успеха рвачке репрезентације Србије на Светском првенству у Београду где је освојено чак пет медаља, четири злата и једна бронза, почело је и изузетно квалитетно такмичење у домаћој Суперлиги.
Фото: PrtSc/Facebook/Rvački savez Srbije – Wrestling Federation of Serbia

Девет клубова бори се за трофеј, а титулу шампиона брани суботички Спартак.

„Направили смо веома занимљив систем такмичења. Сваког викенда одржавају се такозвани триагонали. По три екипе у три града одмеравају снаге“, са поносом истиче комесар за такмичење рвачке Суперлиге Србије Милан Јелић и додаје:

„На сваком мечу имамо десет тежинских категорија, велики је број узбудљивих мечева, а о квалитету најбоље сведочи податак да се у домаћој лиги такмиче сви освајачи медаља на недавно завршеном Светском првенству“.

Према систему такмичења, четири првопласиране екипе избориће учешће у плеј-офу:

„Шампионат Србије требало би да буде завршен 3. децембра. Надамо се да ће календар бити испоштован, јер неколико мечева је морало да буде одложено због учешћа појединих рвача у репрезентативним акцијама на међународној сцени. Али, оно што је најважније је да је рвање у нашој земљи после Светског првенства добило нови замајац“.

Као главни фаворит за титулу издваја се зрењански Пролетер.

„Екипа која у својим редовима има браћу Немеш, Виктора и Матеа, затим Зураба Датунашвилија сигурно је међу претендентима за највиши пласман, али не треба заборавити ни актуленог шампиона Спартак, Раднички из Београда, Партизана, који такође имају веома добре тимове. Свакако нам предстоји много узбуђења и прави ужитак за све љубитеље рвања у Србији којих је све више и то нас посебно радује“, закључио је Јелић.

Odbojkaši Vojvodine dočekuju Takovo u velikoj sali SPENS-a – ulaz besplatan

Преузмите андроид апликацију.