Почетна > Свет
Свет

Бела кућа ће одговорити на упите Представничког дома о Бајденовим документима

Бела кућа је саопштила да ће у „доброј вери“ одговорити на упите Надзорног одбора Представничког дома Конгреса о непрописном складиштењу поверљивих докумената у кући председника Џозефа Бајдена.
бела
Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Harnik

Портпарол Беле куће Ијен Самс рекао је новинарима да је Бела кућа примила неколико писама од Надзорног одбора Представничког дома о том питању, да их разматра и да ће донети одлуку о свом одговору у догледно време, пренео је Ројтерс.

Председников саветник је у суботу 14. јануара навео да је пет додатних страница с поверљивим ознакама откривено у председниковом дому у Вилмингтону у Делаверу и рекао да су одмах предате званичницима Министарства правде, пренео је Ројтерс.

Помоћници су претходно пронашли још једну количину поверљивих докумената у његовој резиденцији и канцеларији коју је користио из периода док је био потпредседник у администрацији Барака Обаме.

Министарство правде посебно испитује како је бивши председник Доналд Трамп поступао са веома осетљивим поверљивим документима које је задржао у свом летовалишту на Флориди након што је напустио Белу кућу у јануару 2021.

Šojgu najavio povećanje broja aktivnih pripadnika vojske na 1,5 miliona

Преузмите андроид апликацију.